Next Level

Next Level

[door Chris Slappendel, directeur AFIA Advies]

De ‘next level’ bereiken als ondernemer, het kan.
De vraag is hoe?

Als next level ondernemer is er tegenwoordig veel om mee te dealen. Natuurlijk hebben corona en covid-19 in 2020 enorm huisgehouden. Iets wat niemand had voorzien, gebeurde toch. Maar wat voor de één grote ellende met zich meebracht, was voor de ander een enorme kans. We zagen en zien grote verschillen in de manier waarop ondernemers ermee omgaan. Webwinkels die hun omzet vertienvoudigt hebben waar andere ondernemers failliet gingen.

Het vakblad Business Insider gaf in dit artikel een mooi inzicht in 6 blijvende effecten voor ondernemers door de corona crisis.

Veel uitdagingen voor ondernemers om op een hoger niveau te komen

Ofschoon iedereen het nu heeft over corona, wil de overheid ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen. Immers, dat levert economische groei en banen op. Daarbij is het van belang dat de ondernemer zich ontwikkelt. Want uitdagingen zijn er genoeg. We moeten duurzamer worden, groeien en internationaler gaan ondernemen. In veel gevallen moeten ondernemers ook nog eens in verregaande mate digitaliseren. Ga er maar aanstaan.

Om mee te kunnen doen, moet de ondernemer dus op de ‘next level’ aan de slag. Wat is daarvoor nodig?

Innovatie als aanjager voor groei

De mogelijkheden voor de groei van ondernemingen zijn nog lang niet benut. De digitalisering staat aan de basis van nieuwe producten, diensten en afzetmarkten. De transformatie van veel ondernemingen naar wendbare bedrijven is in volle gang. Innovatie is belangrijker dan ooit. Maar innovatie doe je tegenwoordig niet meer alleen. Het vereist samenwerking en daarmee is dat een belangrijke aanjager van groei. Steeds meer mkb-bedrijven vinden internationale afzetmarkten. Daarmee ontwikkelen ze zich vaak tot een kleine multinational.

Ons aandeel voor de ‘next level’:

ondernemers ontzorgen als doel

Als ondernemer hebben wij met AFIA dezelfde uitdagingen als vele andere ondernemers. We kijken veel om ons heen en leren van wat we zien. Daarmee krijgen en houden we een goed gevoel voor wat andere ondernemers nodig hebben. 

Voor ons blijft er maar één doel. Ondernemers ontzorgen bij de onderwerpen die niet altijd ’top of mind’ zijn. Met inzicht, structuur en kwaliteit. Met onze risk audit en met advies.

Daarmee creëren we de geestelijke ruimte die je als ondernemer zo hard nodig hebt om de ‘next level’ te bereiken of te behouden.

Verzekeringen

Als ondernemer kan (en mag) je soms niet alle risico’s dragen. Zelf voorzieningen creëren is mogelijk, wat soms met collega-bedrijven gedaan wordt. Meestal wordt de hulp ingeroepen van verzekeringsmaatschappijen. AFIA Advies werkt met de belangrijkste verzekeringsmaatschappijen en is daardoor in staat om nagenoeg alle risico’s te verzekeren.

Gedragsverandering

Het komt regelmatig voor dat ondernemers teveel risico lopen omdat het gedrag van medewerkers te risicozoekend is. Mentaliteitsverandering is echter een lastig onderwerp. Gelukkig heeft AFIA Advies juist op dit vlak veel ervaring en kan het altijd terugvallen op een ijzersterk netwerk van gedragsspecialisten.

Procesaanpassing

Soms komt het voor dat je als ondernemer nog geen risk management proces hebt ingericht. Zo’n proces helpt je als ondernemer om meer grip te krijgen en te houden op de (onnodige) risico’s. AFIA Advies helpt de ondernemer graag bij het inrichten van zo’n proces om daarmee tot de next level te komen.

Next level

Ben je benieuwd naar wat AFIA Advies voor jou als ondernemer kan betekenen. Vul dan onderstaand formulier in. We bellen je dan snel terug en maken een afspraak.

[fluentform id=”3″]